Основні критерії вибору дитячого візка

Основні критерії вибору дитячого візка

Дитячий візочок – незамінний транспортний засіб для молодих батьків. Свіже повітря необхідне для малюків, тому про купівлю коляски необхідно подбати заздалегідь, навіть якщо дитина зовсім недавно з'явилася на світ.
Вибираючи візок, не слід економити - якість понад усе! Тому рекомендуємо звернути увагу на одного з найнадійніших виробників колясок – німецький бренд Cybex , який високо зарекомендував себе у всьому світі. Компанія Сайбекс випускає товари найвищої якості, що мають великий набір корисних функцій, унікальний стильний дизайн і високий рівень функціональності.
Більшість великих компаній пропонує досить великий модельний ряд своєї продукції. Підбір відповідної моделі може викликати чимало суперечок та роздумів. У цій статті ми спробуємо допомогти Вам структурувати критерії вибору дитячого візка, підказати, що варто продумати і на що звернути особливу увагу при виборі транспортного засобу для свого малюка.

1. Умови експлуатації коляски.
Перше на що варто звернути увагу - запланований маршрут Ваших з малюком прогулянок, якість дорожнього покриття та кількість перешкод на Вашому шляху. Якщо покриття залишає бажати кращого, на шляху зустрічаються ями та вибоїни, велика кількість бордюрів та інші нерівності, то варто задуматися про покупку коляски з гарною амортизацією та гумовими колесами. Великий діаметр колеса дає кращу прохідність, тоді як маленькі пластикові колеса, тим більше здвоєні, забиваються і відмовляються крутитися в бруді, піску та снігу. Наприклад, візок Cybex Priam має унікальну можливість трансформації у двоколісний режим, що дозволяє з легкістю долати будь-які перешкоди на Вашому шляху.
Продумайте вхід та вихід із під'їзду. Необхідно знати розміри дверних отворів та глибини ліфта. Чи є пандус на шляху до ліфта, якої він ширини. У якому приміщенні ви плануєте зберігати візок, якщо це коридор, то яку максимальну ширину може зайняти візок для безперешкодного проходу повз. Наприклад, якщо Ваш будинок не обладнаний ліфтом, то візок доведеться піднімати самостійно по сходовому майданчику, в такому випадку, варто звернути особливу увагу на вагу коляски та надійність конструкції.
Постарайтеся продумати, як часто Ви возитимете коляску в автомобілі, чи використовуватимете її для поїздок до магазинів і торгових центрів, на дачу або в подорожі. Якщо перевезення коляски планується, Вам необхідно знати розміри свого багажника, а при покупці вивчити габаритні розміри коляски в складеному вигляді, враховувати вагу коляски і зручність її складання.

2. Безпека та комфорт дитини.
Незалежно від функціоналу, будь-яка коляска повинна мати:
  • Надійну гальмівну систему. Необхідна можливість на деякий час залишити коляску поруч із дорогою, на ухилі, на парковці і бути впевненим, що коляска мимоволі не покотиться.
  • Ремені безпеки. Даний функціонал не такий важливий для новонароджених, але як тільки дитина починає сідати, з'являється великий ризик випадання з блоку коляски, тут то і приходять на допомогу ремені безпеки.
  • Бампер. Це поперечина, що перешкоджає випаданню дитини з сидячого блоку на нерівній поверхні або ухилі. За фактом більшість дітей просто висять на ньому або використовують для кріплення іграшок, проте без нього експлуатація коляски стає небезпечною.
  • Горизонтальне спальне місце. Незалежно від того колиска це або сидячий блок у розкладеному вигляді, спальне місце має бути рівним та горизонтальним. З народження у дітей формується хребет та м'язи спини, і дуже важливо, щоб, у тому числі і на прогулянках, дитина зберігала правильне положення тіла під час сну.
Також є ще ряд речей щодо комфорту та функціональності коляски на які варто звернути увагу:
  • Наявність перекидної ручки або можливості міняти напрям люльки або блоку прогулянки щодо ходу руху.
  • Захист від вітру. Люлька не повинна продуватися, борти мають бути досить високими. Простору має вистачати для розміщення дитини у теплій одязі чи конверті. Також, у разі сильного зустрічного вітру не зайвим буде можливість повністю опустити капюшон коляски, тим самим приховавши малюка від негоди.
  • Наявність підсклянника, сумки, москітної сітки, дощовика – приємні доповнення, якими ви, напевно, скористаєтеся в процесі експлуатації свого транспорту.

3. Зміна шасі.

Триколісна коляска. Має 2 неповоротні та одне поворотне колесо. Дані коляски відрізняє хороша маневреність та менша вага, порівняно з чотириколісними побратимами, але водночас менша стійкість. Такі коляски не пристосовані для бездоріжжя, мають на ньому підвищений ризик перекидання. Так само внаслідок підвищеного навантаження на одиночне колесо схильні до поломок, пов'язаних саме з ним. Вибираючи триколісну коляску варто віддати перевагу не найдешевшим варіантам.

Чотириколісна коляска з неповоротним шасі - найчастіше це коляски, виконані в класичному ретро стилі, наприклад Balmoral від англійського бренду Silver Cross . Такі коляски прості та надійні за конструкцією, добре пристосовані для проходження пандусів, поребриків та інших перешкод. Так само такі коляски, як правило, мають хорошу амортизацію і прохідність. У той же час, маневрувати ними складно, вони досить неповороткі.

Чотириколісна коляска з поворотним колесами ( Cybex Priam 2019 ). Це найпоширеніший вид візків. Найчастіше такий вид шасі мають коляски трансформери та модульні коляски. Дані коляски маневрені та стійкі. Можуть бути з однаковою шириною передньої та задньої осі, вони більш практичні та прохідні, а можуть мати різну ширину шасі, спереду найчастіше менше. Конструкція других трохи складніша, але вони ще більш маневрені, хоча втрачають у прохідності. На пандуси такі коляски можна піднімати тільки заднім ходом, не спираючись на передні поворотні колеса або скориставшись можливістю зафіксувати їх в одному положенні.

Коляски зі здвоєними колесами ( GB QBit + All-Tarrain ). Найчастіше цей варіант використовуються для полегшених прогулянкових колясок. Такі коляски маневрені та легкі, але мають погану прохідність по бруду, піску та снігу.


4. Компактність та трансформованість.
За можливостями складання та трансформації коляски можна розділити на 3 глобальні групи - коляски-люльки (тільки для новонароджених), коляски-трансформери та модульні (2 в 1, 3 в 1, 4 в 1 і т.д.), коляски прогулянки. Розкажемо про них докладніше:
  • Коляски-люльки призначені для дітей від народження і до того моменту, як дитина починає сидіти. Такі коляски, як правило, громіздкі і не призначені для перевезення у громадському транспорті та навіть у автомобілі. Люлька найчастіше знімається, шасі складається, а колеса знімаються, але навіть у такому вигляді, візок, швидше за все, не увійде до багажника седана. При цьому експлуатувати такий візок за прямим призначенням максимально комфортно як для пасажира, так і для ведучого.
  • Коляски-трансформери та модульні коляски ( Cybex Balios S Lux 2020 ). Найбільш універсальні, представлені на ринку. На базі одного шасі можна отримати люльку, сидячий блок, автолюльку, а іноді і дитяче крісло. Такі коляски, хоч і більш універсальні, але не менш громіздкі під час перевезення. Шасі складається, колеса знімаються, але всі ці комплектуючі не призначені для перевезення у громадському транспорті. Для машини такий варіант більш виграшний, за рахунок можливості монтажу на шасі автолюльки, яка разом з дитиною перекочує в салон автомобіля.
  • Прогулянкові коляски ( Cybex Eezy S+ 2 New ). Такі коляски призначені для дітей з 6 місяців до 3-4 років. У таких візках на перший план виходить зручність трансформації, зменшення ваги конструкції, вони призначені для вільного переміщення з дитиною куди б ви не вирушили - будь то поїздка на море, торговий центр або центральний парк. Прогулянкові коляски можна розділити за механізмом складання на коляски-тростини ( Silver Cross Reflex ) і книжки ( Silver Cross Jet ), що з цього зручніше – питання риторичне.

Висновок:
Виходячи з вищевикладених критеріїв і визначивши, що для Вас буде при виборі коляски основними факторами, можна сміливо переступати до вибору ідеального транспортного засобу, який стане справжнім та надійним помічником у Ваших спільних прогулянках з малюком, подарує комфорт, затишок та безпеку дитині у його перші роки життя. А якщо у Вас виникнуть запитання чи знадобиться консультація, наші менеджери з радістю допоможуть зробити правильний вибір!
20.02.2020
© 2024 mylux.in.ua Всі права захищені